HERINNERING PERSUITNODIGING // GAIA sluit Herman Brusselmans op in kooi

Wanneer? Het persmoment, in aanwezigheid van Herman Brusselmans, vindt plaats op woensdag 7 augustus om 14 uur

Waar? Korenmarkt/Veldstraat

Praktische informatie: Kim Vandenbroucke, communicatieverantwoordelijke: 0489 63 09 99

Van 25 juli tot 16 augustus trekt GAIA door België voor zijn jaarlijkse zomertournee. In totaal zijn 12 etappes voorzien, van Blankenberge tot Aarlen. Dit jaar kadert de zomertournee in de campagne ‘Stop de kooien’, een Europees burgerinitiatief voor een verbod op het gebruik van kooien in de veehouderij. GAIA werkt samen met een netwerk van 130 organisaties en wil tegen het eind van de zomer helpen de drempel van 1,3 miljoen handtekeningen te overschrijden. 

In Gent kan GAIA rekenen op de steun van ambassadeur Herman Brusselmans. Hij is onze ‘cage fighter’. Om te getuigen van de leefomstandigheden van landbouwdieren, zal hij zich publiekelijk opsluiten in een kooi op mensenmaat. Durft de Gentenaar hem uitdagen? 

Herman Brusselmans: "Maak met tralies een ruimte waarin de vrijheid oneindig is."

300 miljoen dieren

In Europa slijten honderden miljoenen dieren hun hele leven in kleine kale, kooien. De dieren lijden aan allerlei gezondheids- en welzijnsproblemen. Een leven in een kooi is geen dierwaardig bestaan.

Meer informatie over stop de kooien via www.stopdekooien.be.   

--- Einde bericht --- 

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 50.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.


GAIA
Galerie Ravensteingalerij 27 - 1000 Brussels