Aldi België kiest resoluut voor meer dierenwelzijn

Warenhuisketen legt prioriteiten ten voordele van de dieren vast.

Brussel, 7 december 2016 – De Belgische afdeling van de Duitse winkelketen heeft ambitieuze plannen op het vlak van dierenwelzijn.  Dat staat te lezen in een nota waarin Aldi België zijn nieuwe dierenwelzijnsbeleid toelicht. “Een uitstekende beslissing, die GAIA toejuicht”, reageert Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA. “Dit  resultaat van vruchtbaar overleg tussen Aldi België en GAIA zal het welzijn van miljoenen landbouwdieren ten goede komen.”

Aldi België stelt zich tot doel om het dierenwelzijnsniveau bij de productie van dierlijke producten en producten met ingrediënten van dierlijke oorsprong te verhogen. Vele van de nieuwe maatregelen komen overeen met hetgeen de campagnes van GAIA nastreven.  Zo zal Aldi België vanaf 2020 geen kooieieren meer verwerken in de eigen merkproducten (pasta’s, koekjes, sauzen,…) maar alleen nog scharrel- of vrije uitloopeieren. De verse eieren die bij Aldi België in de winkelrekken liggen, zijn al veel langer kooivrij.

Andere opmerkelijke maatregelen: vanaf 2017 zal Aldi België geen vers vlees van chirurgisch gecastreerde varkens meer verkopen en (Latijns-)Amerikaans paardenvlees uit de rekken bannen. Voorts verbindt Aldi België zich ertoe uitsluitend vers of verwerkt vlees, inclusief halal gecertifieerd vlees, te verhandelen van dieren die onder verdoving werden geslacht. Ook producten met dons of veren van levend geplukte dieren worden niet langer verkocht.

Aldi België gaat haar assortiment vegetarische en veganistische producten verder uitbreiden. Voorts heeft Aldi in 2015 de bontvrijverklaring ‘Fur Free Retailer’ ondertekend en zich ertoe verplicht geen producten van echt bont te verkopen. Ze verkopen ook geen producten van angorawol, geen kangoeroevlees en geen beschermde vissoorten.

------ Einde persbericht ------

2016-12-07-Aldi-Nationaal-dierenwelzijnsbeleid.pdf

PDF - 297 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

[email protected]

www.gaia.be