Anderhalf jaar na ontruiming van 402 verwaarloosde honden in kwekerij: de schande van Kasterlee krijgt een staartje voor de correctionele rechtbank

Op 9 november 2017 behandelde de Raadkamer in Antwerpen de zaak tegen hondenkweker Gerd Wellekens uit Kasterlee en tegen zijn inmiddels failliete vennootschappen BVBA Just Dogs en BVBA Dogs Unlimited Belgium.
 
Gerd Wellekens werd doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Hij riskeert een celstraf en zware geldboetes.  Gerd Wellekens is verantwoordelijk voor wat terecht de schande van Kasterlee wordt genoemd. Hij is de voormalige zaakvoerder van BVBA Just Dogs en BVBA Dogs Unlimited Belgium, beter bekend onder de commerciële benamingen “Antwerpse Puppykennel” en “Milando Breeding”. Jarenlang had de man een imperium opgebouwd aan de hand van bedrieglijke websites die deden uitschijnen dat zijn onderneming puppy’s aanbood die vanuit een familiale kwekerij kwamen. Niets is minder waar: Just Dogs en Dogs Unlimited Belgium, ondertussen failliet verklaard ten gevolge van een onderzoek door de Bijzondere Belastinginspectie en Gerd Wellekens die met de noorderzon is verdwenen, verkochten massaal Oost-Europese dieren. Hun Belgische dieren kwamen dan weer uit een smerige kwekerij voor honderden honden in Kasterlee.
 
Het is in die gemeente dat na het faillissement, op 1 april 2016 meer dan 400 honden zijn weggehaald door verschillende asielen. GAIA bracht destijds de bal aan het rollen.
 
De honden in de “kwekerij” waren zwaar verwaarloosd en dreigden te verhongeren door het georkestreerde (?) faillissement van BVBA Just Dogs.
 
Voor deze feiten, én voor oplichting via de vele websites die allen gebruik maakten van het volledig illegale en verzonnen logo “International Quality Breeders”, is Gerd Wellekens nu doorverwezen naar de correctionele rechtbank waar hij een celstraf riskeert tot 6 maanden en zware geldboetes met een mogelijkheid tot verbeurdverklaring. Ter herinnering: op 22 september 2017 is er nog een verbeurdverklaring van 191.000 euro uitgesproken tegen een andere beruchte broodfokker (Puppy House, Boechout). GAIA hoopt dat dit voorbeeld gevolgd zal worden.

Onderaan vindt u het gewraakte “logo”.

De advocaat van GAIA, Anthony Godfroid, reageert beslist: “Gerd Wellekens is één van de vele broodfokkers die al jaren zieke puppy’s verkoopt. Het is dan ook een goede zaak dat zijn twee ondernemingen failliet zijn. Ik zal namens GAIA al het mogelijke doen opdat Gerd Wellekens streng gestraft wordt en een levenslang verbod krijgt om dieren te houden. Het lijkt mij ook gepast dat hij beroepsverbod krijgt opgelegd om nog langer zaken open te houden die handelen in dieren.”
 
GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch beaamt: “Deze zaak kadert in de strijd die GAIA voert tegen broodfok. Sinds enkele jaren hebben wij hier een gespecialiseerd juridisch team op gezet en dat levert resultaten op. Mijnheer Wellekens uit Kasterlee behandelt honden letterlijk als zaken die maar voor één ding goed zijn: zoveel mogelijk geld opbrengen. Wij hopen dat de correctionele rechtbank van Antwerpen ervoor zorgt dat deze man zo ver mogelijk van dieren blijft. Ook hopen wij dat deze zaak de ogen opent van lokale politici: de gemeente Kasterlee heeft deze man destijds een milieuvergunning gegeven voor 1240 honden. Een schande.”

---Einde bericht---

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be