Beelden Animal Rights van wrede nertsenvergassing bevestigen noodzaak verbod pelsdierkweek voor bont

GAIA: "Minister Weyts, maak nu eens echt werk van een nertsenhouderijverbod!"

"Genoeg getalmd. De Vlaamse regering moet nu eindelijk eens de daad bij het woord voegen en het kweken van pelsdieren voor bont in Vlaanderen verbieden. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts moet dan ook dringend een wetsontwerp voorleggen om voor eens en altijd een einde te maken aan het wrede systeem van het houden en doden van nertsen voor bont.”  Zo reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch op de beelden van de wrede vergassing van nertsen voor bont in een kwekerij in Laarne, die Animal Rights vandaag verspreid heeft.

Michel Vandenbosch: "Keer op keer wordt overduidelijk aangetoond dat nertsenkwekerijen een wrede aanfluiting van het dierenwelzijn vormen. CD&V kondigde eerder al aan voorstander te zijn van een verbod omdat er geen maatschappelijk draagvlak meer bestaat voor de pelsdierenhouderij in Vlaanderen. Met deze nieuwe beelden van Animal Rights zal dat draagvlak er zeker niet groter op worden.

GAIA verwelkomt dan ook de beslissing van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege, die zeer onlangs de aanvraag tot uitbreiding van een kwekerij in Beveren voor 16.200 nertsen met 10.800 dieren tot 27.000 nertsen, weigerde. Sinds 2015 zijn pelsdierkwekerijen verboden in Wallonië. In Vlaanderen zijn er nog 16 nertsenkwekerijen actief.

---- Einde persbericht ----

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

[email protected]

www.gaia.be