Brigitte Bardot steunt uitdrukkelijke eis Europese dierenrechtenorganisaties en vraagt Air France te stoppen met transport proefapen

Brigitte Bardot onderschrijft de oproep van GAIA en de Europese Coalitie voor de Stopzetting van Dierproeven (ECEAE) aan Air France om hun betrokkenheid in de wrede handel van proefapen onverwijld te beëindigen. De voormalige Franse filmdiva die in 1986 de Brigitte Bardot Stichting oprichtte voor het welzijn en de bescherming van dieren, heeft Air France in een brief gevraagd om het goede voorbeeld van andere luchtvaartmaatschappijen te volgen en niet langer primaten te vervoeren.

Air France is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die nog steeds bereid is om primaten bestemd voor onderzoek, te transporteren. Jaarlijks worden duizenden primaten in de laadruimtes van Air France vliegtuigen de hele wereld rondgevlogen om te lijden en te sterven in onderzoekslaboratoria.

De Europese Coalitie voor de Stopzetting van Dierproeven (ECEAE), in België vertegenwoordigd door GAIA, is erin geslaagd om veel luchtvaartmaatschappijen ervan te overtuigen niet langer of nooit proefapen te vervoeren: Europese carriers zoals Brussels Airlines, British Airways, Lufthansa, Czech Airlines, Finnair, Alitalia en Swiss International Airlines, en andere niet-Europese carriers zoals American Airlines, Delta Airlines, Eva Air, Northwest Airlines, South African Airways, United Airlines en China Airlines.

Air France vervoert proefapen vanuit onder andere Mauritius naar onderzoekslaboratoria in Europa en Amerika. Het tropische eiland is een van ’s werelds grootste leveranciers van proefapen. Duizenden in het wild gevangen apen worden gevangen gehouden in betonnen hokken om ermee te kweken. Hun nakomelingen worden vervolgens verscheept naar alle uithoeken van de wereld.

“Door proefapen te transporteren, moedigt Air France wrede dierproeven aan. Deze weerzinwekkende handel besmeurt het imago van de luchtvaartmaatschappij en ik dring er dan ook bij Air France op aan om hier onmiddellijk mee te stoppen. Ik hoop oprecht dat ze ons niet zullen teleurstellen” aldus Brigitte Bardot.

Ann De Greef, directeur van GAIA, reageert verheugd dat Brigitte Bardot zich heeft aangesloten bij de vele dierenrechtenorganisaties die Air France oproepen om niet langer primaten te vervoeren. “Air France voedt de Europese en Amerikaanse laboratoria met primaten uit Mauritius, een van de grootste leveranciers wereldwijd. Dankzij de campagnes van de ECEAE en groeiend  publiekelijk verzet, hebben vele andere, grote luchtvaartmaatschappijen hun handen reeds afgetrokken van deze wrede handel. We roepen Air France op om hun voorbeeld te volgen en hun betrokkenheid bij dit dierenleed definitief stop te zetten.”

---Einde persbericht---

Brief Brigitte Bardot aan Air France

PDF - 56 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be