Brussels Airlines: haal kop uit het zand en stop met vervoer eendagskuikens!

GAIA roept luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines met aandrang op om te stoppen met het vervoer van eendagskuikens. De dierenrechtenorganisatie vraagt ook aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om de luchtvaartmaatschappij indien nodig tot betere inzichten te brengen.

GAIA dringt hierop aan naar aanleiding van de 20.000 kuikens die op het tarmac van Brussels Airport vergast werden nadat de piloot maandagnacht de vracht weigerde omdat volgens hem de kuikens enorm stonken. Wellicht was een deel van de dieren dan al gestikt.

Waardeloos omgebracht

Het vliegtuig van Brussels Airlines had met een 20.000 kuikens zaterdagmorgen moeten vertrekken naar Kinshasa (Congo) maar de container met al die kuikens bleef aan de grond omdat de vlucht gecancelled was. 's Anderendaags vertrok het vliegtuig zonder de kuikens, met de gekende afloop. "Het is niet de eerste keer dat duizenden dieren de dupe zijn van een afgelaste vlucht en uiteindelijk allemaal als waardeloos geworden goederen omgebracht worden, al dan niet op wrede wijze", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "En het zal niet de laatste keer zijn. Ik hoop dat Brussels Airlines zijn kop niet in het zand zal steken, zijn handen in de onschuld wast of alle verantwoordelijkheid van zich afschuift."

Onverschilligheid

"Als het - zoals nu het geval is - oorverdovend stil blijft bij Brussels Airlines, wijst dat op een totale onverschilligheid vanwege de luchtvaartmaatschappij en vraag ik Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts om Brussels Airlines tot betere inzichten te brengen", besluit Vandenbosch. 

--- Einde bericht ---

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

[email protected]

www.gaia.be