“Dit is een doorbraak”: GAIA roept de andere grootwarenhuizen in België op om zich zoals Colruyt/OKay te engageren pro vleeskippenwelzijn en het ‘European Better Chicken Commitment’ te onderschrijven

Brussel, 16 augustus 2021 - “Dit is de doorbraak waar we al zolang op wachten”, reageert GAIA bij monde van directeur Ann De Greef op het nieuws dat de standaardkip, die supermarktketen Colruyt en OKay verkoopt tegen 2026 dient te beantwoorden aan de normen van het European Better Chicken Commitment (EBCC). 

Plofkippen 

Wie zich verbindt tot het EBCC verkoopt en staat garant voor vlees van een trager groeiend ras van kippen, die onder andere meer leefruimte krijgen. Jaarlijks worden 300 miljoen snel groeiende, zogenaamde plofkippen in grote loodsen intensief vetgemest. Zo’n grootschalig bedrijf houdt tienduizenden vleeskuikens (gemiddeld 50.000 in Vlaanderen, 20 per m2), die in amper 42 dagen hun slachtgewicht van 2,3 kg bereiken en ernstig lijden, onder meer door kreupelheid, pijnlijke letsels aan de voetzolen en aan buikzucht. 

Oproep aan de grootwarenhuizen

GAIA maakt deel uit van de alliantie van tientallen dierenorganisaties die bedrijven ertoe aanzetten om het EBCC te onderschrijven en voert daartoe campagne in België. GAIA stelt dan ook met tevredenheid vast dat een belangrijke speler als Colruyt de eerste grootwarenhuisketen is in België, die zijn nek uitsteekt en een dergelijke dierenwelzijnsverbintenis voor een beter kippenleven aangaat. “Ik roep de andere grootwarenhuisketens op om snel het goede voorbeeld van Colruyt te volgen”, besluit Ann De Greef. 

INFO

foto: duizenden snelgroeiende vleeskippen in intensieve houderij

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

[email protected]

www.gaia.be