Domino's Pizza bant kooi-eieren

“Een veelbelovend jaarbegin voor legkippen”

Domino's Pizza Benelux, Frankrijk en Duitsland verbindt er zich toe om vanaf 2022 voor de verse eieren en vanaf 2025 voor alle producten op basis van eieren (nagerechten, sauzen enz.), eieren te gebruiken van legkippen met vrije uitloop. Het engagement van Domino's Pizza is het resultaat van een constructieve dialoog met de dierenrechtenorganisaties GAIA en EDEV (voor België en de Benelux) en L214 (voor Frankrijk). Domino's Pizza is een toonaangevende speler op de markt van de pizzakoerierdiensten.

GAIA-directeur Ann De Greef is blij met de beslissing van het bedrijf: "Duizenden leghennen krijgen eerlang een beter, kooivrij leven. “2018 begint veelbelovend voor legkippen en er zullen vast nog bedrijven volgen, die kooieieren links laten liggen."

Boycot-cot

Dankzij de'Boycot-cot'- campagne van GAIA hebben alle supermarktketens in België de verse eieren van kippen in (legbatterij)kooien uit hun rekken gehaald. Maar massa's kooieieren worden ook verwerkt in voedingswaren (koekjes, sauzen, pasta, ...). Inmiddels hebben tal van restaurantketens, supermarkten, voedingsmerken en hotelketens  zich geëngageerd om geen kooi-eieren meer te verwerken in hun producten.

Kooivrij

GAIA vertegenwoordigt in België de Open Wing Alliance, een internationale coalitie van dierenrechtenorganisaties, die vastberaden zijn om het kweken van legkippen in kooien een halt toe te roepen. De acties van Open Wing Alliance hebben reeds een waslijst bedrijven overtuigd om zich te engageren in Europa en/of wereldwijd, zoals Accor Hotels, InterContinental Hotels, General Mills, Mondelez, Kellogg’s, Unilever, Compass Group en heel wat anderen*. 

Doelwit

Eén van GAIA's Boycot-cotcampagnedoelwitten  is de supermarktketen Carrefour. Die gebruikt namelijk nog altijd kooi-eieren voor sommige verwerkte producten van zijn huismerk.

*Opmerking: GAIA heeft een volledige lijst van deze bedrijven gepubliceerd op zijn website www.boycotcot.be.

---Einde bericht---

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be