Frieten met mayonaise zonder malaise voor Werelddierendag!

Frieten met mayonaise zonder malaise voor Werelddierendag!

Quick, hoelang duurt deze tragedie nog?

In Brussel, Antwerpen en Charleroi heeft GAIA vandaag kipvriendelijke potjes mayonaise aangeboden aan de klanten van Quick. Gratis, om Quick te raken waar het het meeste pijn doet: in de portemonnee. Zo wil GAIA de fastfoodketen overtuigen om niet langer kooi-eieren te gebruiken in zijn sauzen, salades en desserts. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Twee dagen voor Werelddierendag zetten we Quick ertoe aan om de kippen uit hun kooi te halen, door te kiezen voor een kipvriendelijker alternatief.”

Uit respect voor het welzijn van legkippen en om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de consument hebben talrijke restaurantketens, supermarkten en voedingsmerken de sprong al gewaagd. Door kooi-eieren te bannen van het menu, doen bijvoorbeeld McDonald’s, Pizza Hut en Subway béter dan wat de huidige wetgeving voorschrijft. “Quick daarentegen blijft weigeren om zijn bevoorradingsbeleid voor eieren te herzien, ondanks het feit dat GAIA daar al vijf jaar op aandringt”, aldus Michel Vandenbosch.

Opeengepakte kippen

“Door te kiezen voor kipvriendelijkere eieren kan Quick nochtans voorkomen dat duizenden legkippen hun hele leven opgesloten zitten in kooien waar de beschikbare ruimte per kip nauwelijks groter is dan één A4’tje”, benadrukt Vandenbosch. “Twee dagen voor Werelddierendag zetten we Quick ertoe aan om de opeengepakte kippen uit hun kooi te halen, door te kiezen voor een kipvriendelijker alternatief.”

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in Belgiƫ. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 50.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.


GAIA
Galerie Ravensteingalerij 27 - 1000 Brussels