GAIA dient klacht in bij UNIA wegens discriminatie op grond van geloof: wettelijke uitzondering op algemeen verbod onverdoofd slachten voor wie geloof aanhangt met bepaalde religieuze slachtritus is ongerechtvaardigde discriminatie die vermijdbaar dierenleed veroorzaakt

  • Waar? UNIA, Koningsstraat 25 te 1000 Brussel
  • Wanneer? Morgen, woensdag, 7 september om 11 uur

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch en GAIA-directeur Ann De Greef stappen morgen naar het Interfederaal Centrum voor Gelijke Kansen en Bestrijding van Discriminatie, UNIA, om er aan UNIA-directeur Els Keytsman een klacht wegens discriminatie te overhandigen. Immers, de uitzondering in de dierenwelzijnswet die belijders van de Islam of het orthodoxe joodse geloof toelaat dieren onverdoofd te slachten. Maar het is krachtens de dierenwelzijnswet eenieder die dat geloof niet aanhangt verboden om dieren onverdoofd te slachten. Dat geeft aanleiding tot een niet te rechtvaardigen directe discriminatie van niet-moslims, niet-joden, andersgelovigen en atheïsten. Zij worden hier gediscrimineerd omdat alleen aanhangers van een bepaalde geloofsovertuiging kunnen genieten van strafrechtelijke immuniteit waar het onverdoofd slachten betreft, terwijl voor alle anderen een algemeen wettelijk verbod op onverdoofd slachten van dieren geldt!

Met zijn klacht vraagt GAIA morgen de steun van UNIA om de bevoegde ministers en de regionale regeringen ertoe aan te zetten een einde te maken aan het onnodige en vermijdbare dierenleed van tienduizenden onverdoofd geslachte dieren (tijdens het offerfeest en het hele jaar door in slachthuizen) en dit door de discriminatie op te heffen van wie in casu het joodse of islamitische geloof niet aanhangen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be