GAIA en PETA confronteren bestuurders AB InBev met paardenverminkingen (26/4)

UITNODIGING PERS

Wanneer? Woensdag 26 april 2023, van 10u tot 11u30.

Waar? BluePoint Brussel, Reyerslaan 80, 1030 Brussel.


Brussel, 25 april 2023 -
Op woensdag 26/4 zullen GAIA en PETA US de jaarlijkse vergadering van Anheuser-Busch InBev bijwonen en er voorstellen dat dochteronderneming Budweiser stopt met het op wrede wijze doorsnijden van de staartbeenderen van haar beroemde trekpaardenras Clydesdales – een praktijk die in België verboden is. Een groep activisten van GAIA en PETA zal buiten protesteren met opvallende pancartes.

De actie volgt op het uitbrengen van een vernietigende videoreportage waarin wordt aangetoond dat Budweiser de staartbeenderen amputeert van trekpaarden die worden gebruikt in haar promotieactiviteiten. De staarten worden afgesneden of er wordt een strakke band gebruikt die de bloedtoevoer naar de staart stopt, waardoor deze afsterft en eraf valt.

Puur cosmetisch

En dit enkel en alleen opdat de paarden er op een bepaalde manier uitzien als ze aan de bierwagen gekoppeld zijn. Cosmetische staartbeenamputatie, die in 10 EU-landen en 10 Amerikaanse staten verboden is, veroorzaakt pijn bij paarden, tast hun evenwicht aan en verwijdert hun eerste verdedigingslinie tegen bijtende en ziekteverspreidende insecten.

Als onderdeel van hun campagne-inspanningen hebben GAIA en PETA US onlangs aandelen in AB InBev gekocht om druk uit te oefenen op besluitvormers van bedrijven om een einde te maken aan de wrede praktijk.

Belgische link

GAIA-directeur Ann De Greef: "Natuurlijk ondersteunen wij deze campagne tegen deze gruwelijke, onaanvaardbare praktijk. Het gaat hier over dierenmishandeling waarbij bovendien een belangrijk bedrijf met een duidelijke Belgische verankering betrokken is. Dit moet zo snel mogelijk stoppen, daarom zullen we morgen aanwezig zijn in Brussel, waar de bestuursvergadering plaatsvindt."

PETA US vice president Kathy Guillermo: “Het doorsnijden van het staartbeen, dat deel uitmaakt van de onderrug, is wreed en laat paarden permanent misvormd achter. We demonstreren op straat en spreken ons uit in de directiekamer om te eisen dat Budweiser een einde maakt aan haar 90-jarige historiek van dieren verminken.”

De volledige tekst van de aandeelhoudersvraag, die door een vertegenwoordiger van GAIA en PETA gesteld zal worden, is op verzoek verkrijgbaar.

Meer info

Ann De Greef, GAIA-directeur: 0477 53 42 02

Michel Vandenbosch, GAIA-voorzitter: 0475 45 20 15

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be