GAIA gaat in beroep bij Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir tegen vergunning die West-Vlaams provinciebestuur toekent voor grootste zalmkwekerij in Oostende

Brussel, 8 december 2022 - GAIA gaat alvast in beroep bij de minister van Omgeving tegen de beslissing van de West-Vlaamse deputatie die een vergunning toekent voor wat de grootste Europese zalmkwekerij moet worden in Oostende.

GAIA diende met buurbewoners bezwaar in bij de deputatie. Ook Animal Rights, Sea First Foundation, Climaxi, Sea Sheperd, West-Vlaamse Milieufederatie, Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace, Natuurpunt en WWF-België dienden bezwaar in.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: "Wat de aanvragers en andere fervente voorstanders ook mogen beweren, de risico’s zijn en blijven te hoog dat een dergelijk grootschalig project ontoelaatbare, schadelijke effecten op de kwaliteit van het leefmilieu veroorzaakt, om nog te zwijgen van de catastrofale impact op het welzijn van zo’n 3 miljoen zalmen. De beslissing van de Deputatie dient geenszins het algemene belang maar voornamelijk en grotendeels het particuliere belang van het Noorse bedrijf. We hopen dat Zuhal Demir de knoop doorhakt in het algemene belang van een gezond leefmilieu en zodoende ook van het dierenwelzijn.” ​ ​ ​  

Meer info

GAIA-voorzitter: 0475 45 20 15

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be