GAIA op tournee met Loes Van den Heuvel tegen dierenleed in het labo

«Geen dierproeven voor schoonmaakproducten!»

Voor zijn zomertournee trekt GAIA dit keer door België tegen dierproeven voor schoonmaakproducten. Vandaag voerde de dierenrechtenorganisatie actie in Brussel, en vanaf morgen is Vlaanderen en Duitstalig België aan de beurt. GAIA trekt de straat op, gewapend met emmers en dweilen! De organisatie krijgt de hulp van niemand minder dan Loes Van den Heuvel, beter bekend als poetsvrouw Carmen uit ‘F.C. De Kampioenen’. Zij is de ambassadrice van deze campagne.

Samen met Loes wil GAIA de Vlamingen en de Brusselaars ervan bewust maken dat er in Europese labo’s nog steeds duizenden dieren erg pijnlijke tot zelfs dodelijke tests ondergaan… opdat wij onze ruiten kunnen kuisen. Om dat te stoppen, lanceert GAIA een grootschalige petitie, samen met zijn collega’s van de Europese Coalitie voor de Stopzetting van Dierproeven (ECEAE). Deze campagne loopt niet enkel in België, maar ook in 12 andere Europese landen. GAIA-directeur Ann De Greef: “We nodigen iedereen uit om onze petitie te komen ondertekenen. Dat kan ook via onze website.”

‘I Want to Break Free’

Vandaag streek de dierenrechtenorganisatie neer in de Brusselse Nieuwstraat, gewapend met emmers en dweilen. Tien professionele dansers stelden op een ludieke manier de problematiek van dierproeven voor schoonmaakproducten aan de kaak. Heel toepasselijk weerklonk ‘I Want to Break Free’ van Queen: de dieren willen ontsnappen uit het labo en in de clip van de song wordt het huis schoongemaakt. Morgen trekt GAIA naar Antwerpen, en daarna nog richting Genk, Blankenberge, Leuven, Gent en Eupen.

Nu al geldt er in de EU een verbod op dierproeven voor cosmetica. GAIA roept zowel de Belgische als de Europese politici op om dat verbod uit te breiden naar schoonmaakproducten en hun ingrediënten. “Het is perfect mogelijk om dierproefvrije schoonmaakproducten te ontwikkelen”, aldus Ann De Greef. “Meer nog, zulke producten bestáán al. Denk maar aan Ecover, bijvoorbeeld.” In afwachting van een EU-verbod op dierproeven voor schoonmaakproducten kan de consument alvast overschakelen op dierproefvrije schoonmaakproducten. Een lijst bevindt zich op www.gaia.be.

Frequently asked questions

PDF - 155 Kb

Zomertournee: data en locaties

DOCX - 650 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be