GAIA opgelucht over beslissing minister Dierenwelzijn Ben Weyts om 402 honden failliete fokkerij in asielen onder te brengen

"De enige juiste beslissing!"

GAIA reageert tevreden en opgelucht op de beslissing van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts om de 402 honden van de failliete kwekerij onder te brengen in verschillende asielen. "De enige juiste beslissing in het belang van de honden", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "De honden konden in die omstandigheden niet aan hun onzeker lot overgelaten worden."

Gisteren nog drong GAIA, die een dag eerder alarm sloeg en tegen de zaakvoerder van de failliete bvba Just Dogs klacht met burgerlijke partijstelling neerlegde bij de onderzoeksrechter, er samen met de curator op aan de honden in beslag te nemen en te plaatsen in dierenasielen. GAIA had de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn ook ingelicht over de bereidwilligheid van verschillende asielen om de dieren op te vangen. Overigens heeft de zaakvoerder van de failliete hondenkwekerij Gert Wellekens als broodfokker een kwalijke reputatie. Verschillende mensen, die zich lieten verleiden door het 'keurmerk' dat Wellekens zelf verzonnen had, kochten er een zieke pup. Wellekens verkocht ook honden, die leden aan ernstige erfelijke aandoeningen.

---Einde bericht---

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be