GAIA over aanstelling Piet Vantemsche als "tussenpersoon" in kwestie onverdoofd slachten

"Uitstelmaneuver om hete aardappel door te schuiven naar volgende legislatuur?"

De dierenrechtenorganisatie GAIA neemt akte van de aanstelling van Piet Vantemsche door minister van Dierenwelzijn Ben Weyts als "tussenpersoon" in het dossier van het onverdoofd slachten. "Als dit maar geen maneuver is om de zaak te begraven en de hete aardappel door te schuiven naar de volgende legislatuur, vraagt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch zich af, afgaande op de tijd die Vantemsche krijgt - eerste helft van 2017! - om zijn verslag over te maken aan minister Weyts.

Hoe dan ook hoopt Vandenbosch dat Piet Vantemsche in alle - politieke - onafhankelijkheid de islamitische en orhodox joodse geloofsgemeenschappen er tenminste toe zal kunnen brengen de onweerlegbare en wetenschappelijk aangetoonde baten van de alternatieve slachtmethoden in vergelijking met het onverdoofd slachten te erkennen.

"Zodat hun vertegenwoordigers niet langer vasthouden aan hun traditionele houding van rigide onverzettelijkheid en bewijzen dat ze in staat zijn om meer dan louter lippendienst te bewijzen aan het dierenwelzijn", verduidelijkt Michel Vandenbosch. "En zodat ze bereid zijn te aanvaarden dat alle dierenleed dat op het moment van de slachting technisch vermijdbaar is, ook effectief vermeden wordt. Met minder zijn de dieren niet gebaat.

Als Piet Vantemsche niet meer bereikt dan wat rommelen in de marge voor de schone schijn, zal hij gefaald hebben", spreekt de GAIA-voorzitter duidelijke taal.

- Einde bericht -

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be