GAIA reageert tevreden op vervolging zaakvoerder slachthuis Tielt

Michel Vandenbosch: “Blij dat onze strafklacht ernstig genomen wordt”

Brussel, 21 december 2018 - GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch prijst het parket van Ieper dat besloten heeft de zaakvoerder van het slachthuis van Tielt te vervolgen wegens diverse inbreuken, die de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn en het FAVV hebben vastgesteld (dierenmishandelingen, hygiëne, ...). Samen met Animal Rights en de Blauwe Wereldketen diende GAIA een strafklacht in. Wanneer de zaak op 25 februari 2019 voorkomt, zullen de drie dierenrechtenorganisaties zich ter zitting burgerlijke partij stellen.

Dierenwelzijnswet is geen vod papier

Op 26 april 2017 diende GAIA samen met Animal Rights, die ophefmakende beelden verspreidde waarop gruwelijke, dieronterende mishandelingen van varkens in het betrokken slachthuis te zien waren. een strafklacht in. Later sloot de Blauwe Wereldketen zich bij die klacht aan. “De aangeklaagde wreedheden mogen niet straffeloos blijven”, benadrukt Michel Vandenbosch. “De dierenwelzijnswet is geen vodje papier. Het  parket van Ieper vindt dat blijkbaar ook en het is dan ook een goede zaak dat de verantwoordelijke van het Tielts slachthuis zich voor de rechtbank zal moeten verantwoorden voor de feiten die zich in zijn bedrijf hebben voorgedaan.”

Burgerlijke partij

GAIA zal zich samen met Animal Rights en de Blauwe Wereldketen ter zitting burgerlijke partij stellen. Michel Vandenbosch: “Want wij vertegenwoordigen namens onze tienduizenden leden de slachtoffers van menselijke wreedheden, onze beschermelingen, de stemloze dieren!”

De vervolgde zaakvoerder riskeert een maximumstraf van 6 maanden gevangenis en 16.000 euro boete!

--- Einde bericht ---

Meer info:

Michel Vandenbosch, GAIA-voorzitter: 0475 45 20 15
Mr. Anthony Godfroid, advocaat van GAIA: 0494 75 31 71

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be