GAIA tevreden over Vlaams verbod paardencarousels

Geen paardencarrousels meer in Vlaanderen ten laatste tegen 2023: GAIA reageert positief op goedkeuring ontwerpdecreet door Vlaamse regering

Brussel, 26 juni 2020 -  De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert tevreden op het verbod op paardencarrousels in Vlaanderen. Het ontwerpdecreet dat door de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts is uitgewerkt, werd vandaag door de Vlaamse regering goedgekeurd. “Uiterlijk over 2,5 jaar is het eindelijk gedaan met de monotone rondjes die pony's met kinderen op hun rug voortdurend moeten draaien op kermissen en dergelijke,” kijkt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch vooruit. "Het draagvlak voor paardencarrousels neemt sowieso zienderogen af. En educatief zijn dergelijke attracties waardeloos. Over respect voor de welzijnsbehoeften van paarden, degelijke kennis over paardengedrag en een respectvolle omgang met de dieren, brengen ze volstrekt niets bij. Goed dus dat ze verdwijnen.”

Dat er een overgangsperiode tot en met 31.12.2022 én een compensatieregeling wordt voorzien voor de uitbaters die zullen moeten stoppen, vindt Michel Vandenbosch “een elegante manier om een praktijk na te doen uitdoven die niet meer van deze tijd is.”
GAIA vraagt nu dat het ontwerpdecreet snel ter stemming wordt voorgelegd aan het Parlement en verzoekt de Vlaamse volksvertegenwoordigers het decreet te stemmen zodat heel België paardencarrouselvrij wordt. Het Waalse Gewest (vanaf 2023) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kennen al een verbod. 

 

Einde persbericht

Meer info: Michel Vandenbosch: 0475 45 20 15    

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

[email protected]

www.gaia.be