GAIA voert opnieuw actie tegen slachthuis Tielt

Nieuwe inbreuken werden vastgesteld door de inspectiedienst

Zaterdag 26 maart 2022 - GAIA, Animal Rights, Bite Back en Animal Bill of Rights voerden vandaag actie tegen het slachthuis van Tielt, terwijl de vrachtwagens vol varkens er ‘gewoon’ bleven toekomen. Uit recente verslagen van de Inspectiedienst Dierenwelzijn van minister Ben Weyts blijkt dat er de afgelopen tijd opnieuw ernstige inbreuken vastgesteld werden.

De eigenaars van dit slachthuis werden een paar jaar geleden al veroordeeld nadat er ernstige nalatigheden en dierenmishandeling vastgesteld werden. U herinnert zich ongetwijfeld de verschrikkelijke beelden, waarop te zien is hoe varkens er zwaar mishandeld worden. Ook toen diende GAIA klacht in.

Dit horrorhuis moet dicht, en wel zo snel mogelijk.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch gaf ter plekke een speech: “Wij zullen blijven terugkomen, tot de overheid beseft dat de activiteiten hier moeten stoppen.”

Door toedoen van GAIA en Animal Rights werd de uitbreiding van dit slachthuis (de uitbreiding die in eerste instantie goedgekeurd was door de Deputatie van de provincie West-Vlaanderen) in januari 2022 alsnog geweigerd door minister van Omgeving Zuhal Demir. Dat kan u hier nogmaals lezen: 

https://www.gaia.be/nl/nieuws/zuhal-demir-weigert-omgevingsvergunning-voor-uitbreiding-varkensslachthuis-tielt

EINDE

Meer info

Michel Vandenbosch: 0475 45 20 15

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be