GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch over reactie Bianca Debaets op proefdierenleed: "Extra controle van VUB-Animalarium is onvoldoende. GAIA eist grondige doorlichting en opschorting VUB-vergunning"

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch vindt de reactie van staatssecretaris Bianca Debaets op de onthullingen van de dierenrechtenorganisatie over het proefdierenleed in de VUB-campus Jette onvoldoende. GAIA eist een grondige doorlichting van het animalarium en de opschorting van de vergunning van de VUB om proefdieren te houden en dierproeven uit te voeren zolang er geen garantie komt dat de vastgestelde wantoestanden en wetsinbreuken werkelijk tot het verleden behoren.

Michel Vandenbosch: “Wij geloven niet dat dergelijke controles de omvang van wat er allemaal verkeerd loopt met proefdieren in het animalarium van de VUB precies en doeltreffend kunnen aantonen. Zeker niet wanneer ze van te voren worden aangekondigd zodanig dat de stinkende potjes toegedekt blijven. Dat kan alleen een grondig en volledig onafhankelijke audit. Wij staan dan ook zeer skeptisch tegenover de reactie van de VUB die een intern onderzoek wil voeren. De systematische normvervaging, de mentaliteit van nalatigheid en onverschilligheid krijg je er niet uit met hier en daar een extra controle. De VUB ontkent trouwens nu al nochtans duidelijke wetsinbreuken."

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be