GAIA vraagt Ben Weyts stappenplan met oog op wettelijk verbod chirurgische biggencastratie

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert positief op de aankondiging van Delhaize. De supermarktketen laat in een bericht via Belga weten dat ze een exclusief varkensras ontwikkelde waarvan de biggen gespaard blijven van castratie. Delhaize stelde dat ras voor in aanwezigheid van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

GAIA roept de minister op om in overleg met alle stakeholders dringend een stappenplan uit te werken met het oog op een wettelijk verbod op de pijnlijke chirurgische castratie die jaarlijks 4 miljoen biggen doet lijden. GAIA herinnert eraan dat het Vlaams regeerakkoord een verbod op chirurgische biggencastratie voorziet tegen 2018. “Inmiddels zijn we midden 2018 en er is nog steeds geen verbod. Daar moet de minister dringend werk van maken”, aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Vlaams Parlement

Vorige week vrijdag vond in het Vlaams Parlement een ronde tafgesprek plaats over biggencastratie, georganiseerd door Hermes Sanctorum (Onafhankelijk volksvertegenwoordiger). Vertegenwoordigers van boerenorganisaties, slachthuizen en  GAIA, de retail, wetenschappers en volksvertegenwoordigers wisselden met elkaar van gedachten. Dat leverde echter geen concrete resultaten op.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be