GAIA vraagt grondige doorlichting van alle kleinere dierentuinen

Dierenrechtenorganisatie GAIA noemt de beslissing van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts, die de erkenning van de Olmense Zoo introk, "een terechte maatregel, die in de sterren geschreven stond." "De Olmense Zoo behoort tot die categorie van dierentuinen, die in het beste geval als veredeld amateurisme, in het slechtste als zootjes ongeregeld, bestempeld kunnen worden", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "In bepaalde gevallen lijkt de situatie een tijdje aan de beterhand, meestel na een of andere wake up call, om vroeg of laat weer te ontaarden. Zo verliep het ook met de Olmense Zoo."

GAIA vreest dat de Olmense Zoo geen alleenstaand geval is. Daarom vraagt GAIA minister Weyts alle (kleinere) Vlaamse dierentuinen, de zogenaamde privédierentuinen, aan een grondige doorlichting te onderwerpen. Michel Vandenbosch: "Ondermaatse dierentuinen,  die niet eens strikt aan de huidige minimumnormen, die aan herziening toe zijn, kunnen voldoen, moeten dicht. Zootjes ongeregeld moeten eruit!"

- Einde bericht - 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

[email protected]

www.gaia.be