GAIA zeer opgetogen over annulering paardenkoersen Sint-Joost-Ten-Noode

Brussel - 25 augustus. GAIA reageert zeer opgetogen op het feit dat de organisatoren van de geplande paardenkoersen in de Brusselse gemeente Sint-Joost-Ten-Noode wijselijk besloten hebben het manifest paardonvriendelijke evenement niet te laten doorgaan.

“Wij hadden Dr. François Sivine, een topexpert paardenwelzijn en paardenrennen, tevens dierenarts en meester-hoefsmid, gevraagd om die geplande paardenkoersen te evalueren,” zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “Zijn conclusie was duidelijk: de aangekondigde maatregelen die de organisatoren voorzagen om de rennen zogenaamd gegarandeerd paardveilig en paardvriendelijk te doen verlopen, zijn absoluut onvoldoende en kunnen ernstige valpartijen met alle nefaste gevolgen van dien voor het paardenwelzijn niet voorkomen. Het parcours blijft ook met de voorziene maatregelen ongeschikt voor wedstrijden met paarden. Meer nog: veel kans dat ze de risico’s nog doen toenemen.“ 

Verboden sinds 1995 door acties van GAIA

Straatpaardenkoersen zijn sinds 1995 wettelijk verboden dankzij een intensieve campagne van GAIA indertijd.


“De drieste poging van de organisatoren van de nu geannuleerde koersen is gelukkig op niets uitgedraaid. Dit is absoluut niet voor herhaling vatbaar,” onderstreept de voorzitter van GAIA.

 

Meer info

GAIA-directeur Ann De Greef: 0477 53 42 02

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: 0475 45 20 15

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be