Geen verbod op onverdoofd slachten? Wat is de impact op de publieke opinie?

Wijzigden de Brusselaars hun mening over de politieke partijen door de verwerping van het verbod op onverdoofd slachten? GAIA en Ipsos zochten het uit en presenteren de resultaten van een nieuwe opiniepeiling.

PERSUITNODIGING

Waar: GAIA-kantoor, Hopstraat 43, 1000 Brussel

Wanneer: dinsdag 27 september 2022, 11u30

Een lunch wordt voorzien - deelname bevestigen aub

Brussel, 27 september 2022 - Op 17 juni werd het verbod op onverdoofd slachten met een krappe meerderheid van 42 stemmen tegen, 38 pro en 8 onthoudingen verworpen door de Brusselse parlementsleden, hoewel de grote meerderheid van de Brusselaars voor de invoer van zo'n verbod is. GAIA en marktonderzoeksbureau Ipsos onderzochten hoe de stemming over het verbod op onverdoofd slachten de Brusselse publieke opinie over de politieke partijen beïnvloed heeft.

Welke politieke partijen liepen imagoschade op door de stemming over het verbod op ​ onverdoofd slachten en welke partijen gingen erop vooruit?

Willen de Brusselaars nu nog steeds een verbod op onverdoofd slachten?

En evolueerde de mening van de Brusselse moslims over dit thema sinds de stemming in het parlement?

Deze en meer vragen worden met cijfermateriaal beantwoord door een Ipsos-onderzoeker op dinsdag 27 september om 11u30 in het GAIA-kantoor.

Gelieve uw deelname te bevestigen via pers@gaia.be.

Meer info:

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: 0475 45 20 15

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be