Hugo Boss gaat bontvrij

GAIA prijst het modemerk voor diervriendelijke beslissing

Het luxemerk Hugo Boss gebruikt in de toekomst geen echt bont meer in zijn collecties. GAIA juicht deze beslissing toe, die het resultaat is van nauw overleg tussen het modemerk en de Fur Free Alliance, een internationale coalitie van dierenrechtenorganisaties die ervoor ijvert om een einde te maken aan het kweken en het doden van dieren voor de productie van bont, en waarvan GAIA de Belgische vertegenwoordiger is.

Hugo Boss licht de beslissing toe in het recentste duurzaamheidsrapport: alle bontsoorten die het merk gebruikt worden gebannen vanaf de collectie Herfst/Winter 2016, inclusief konijnenbont en angorawol.

GAIA-directeur Ann De Greef: “Hugo Boss is een zeer bekend internationaal modemerk dat mee profiteerde van de wrede bontindustrie. Maar door helemaal te stoppen met het gebruik van bont van dieren, toont Hugo Boss aan de rest van de modesector dat het mogelijk is om mode en ethiek te combineren.”

“Laat ons hopen dat andere merken het goede voorbeeld van Hugo Boss zullen volgen, aangezien zowel de consumenten als de kledingverkopers zich steeds meer bewust worden van de vreselijke omstandigheden in pelsdierkwekerijen in Europa en elders ter wereld”, aldus nog Ann De Greef.

De Fur Free Alliance (FFA) is een internationale coalitie van dierenorganisaties die nauw samenwerken om een einde te maken aan het kweken en het doden van dieren voor de productie van bont. De FFA vertegenwoordigt meer dan 40 organisaties in 28 landen en telt miljoenen sympathisanten over de hele wereld.

Met zijn beslissing om niet langer kleding met bont te verkopen, is Hugo Boss een nieuwe naam op de steeds langer wordende lijst van bontvrije merken en retailers. Het gaat onder meer om Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney, Zara, Massimo Dutti en H&M.

Hugo Boss - Sustainability Report 2014

PDF - 2.0 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be