Imperial Meat Products winnaar van Corporate4Animals 2020 Award

Brussel, 1juli 2021 – Eurogroup for Animals, de koepel van de belangrijkste Europese dierenwelzijnsorganisaties – waaronder GAIA, heeft tijdens haar Algemene Vergadering de #Corporate4Animals Award uitgereikt aan Imperial Meat Products, het bedrijf achter de merken Aoste en Marcassou. IMP werd genomineerd door GAIA. De #Corporate4Animals Award is een erkenning voor bedrijven die aanzienlijke inspanningen hebben geleverd op het vlak van dierenwelzijn. De criteria voor de toekenning van de prijs omvatten innovatiepotentieel, duurzaamheid, impact (het aantal betrokken dieren en de mate van verbetering van het dierenwelzijn), communicatie en transparantie voor het grote publiek. Imperial Meat Products die haar succes te danken heeft aan vleesverwerking, heeft nu besloten dat 50% van haar productie uitsluitend vegetarisch of vegan zal zijn. “IMP is de verdiende winnaar”, legt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch uit. Als vleesverwerkend bedrijf neemt IMP zijn verantwoordelijkheid op in het licht van belangrijke maatschappelijke uitdagingen door bij te dragen aan het veranderen van de eetgewoonten van de consument. Voor IMP geen business as usual, dus. Hopelijk volgen andere bedrijven binnen de vleesindustrie hun voorbeeld in het belang van mens, dier en planeet.”

De winnaar van #Corporate4Animals 2020 Award wil deel uitmaken van de overgang naar een samenleving waarin steeds minder vlees wordt geconsumeerd. Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, zelfs een vleesverwerkend bedrijf als Imperial Meat Products biedt vegetarische en 100 % plantaardige producten aan. 

Minder vlees, vegetarisch en vegan 

Met Aoste heeft Imperial Meat Products sinds 2017 al 11 specialiteiten aan vegetarische sneetjes en plantaardige spreads op de markt gebracht, evenals 7 soorten veggieburgers en vegan gehaktballetjes. Het bedrijf hoopt hiermee ook de verandering door te trekken bij de 2.000 beenhouwers van België. Met de lancering dit jaar van haar nieuwe merk "Vegalia" heeft de onderneming een assortiment van zo’n 9 plantaardig en vegetarisch boterhambeleg, -spreads en maaltijdcomponenten op de markt gebracht. Bovendien heeft het bedrijf zich ertoe verbonden vleesproducten te produceren met meer respect voor het dierenwelzijn. 

CEO Remco Kok reageert enthousiast: “We zijn ontzettend blij met deze erkenning van GAIA. Deze prijs is een mooie beloning voor onze inspanningen. Dierenwelzijn is een van de kernwaarden van ons bedrijf. Dit blijkt uit de recente lancering van ons nieuwe Marcassou-label, "Le Cochon bien-être", dat de lokale vleesproductie en het welzijn van de dieren bevordert: de varkens worden op stro gehouden, hebben meer ruimte en worden niet gecastreerd. Het streven naar een beter dierenwelzijn zal in de toekomst steeds belangrijker voor ons worden."

Objectief “0-50-100" tegen 2025

In de overtuiging dat de consument steeds meer geneigd is minder of helemaal geen vlees te eten, heeft Imperial Meat Products de "0-50-100"-doelstelling uitgetekend: Consumenten zijn steeds meer geneigd minder vlees te consumeren en zelfs helemaal geen vlees te eten. 0% betekent een minimale impact op de planeet. De 50% verwijst naar twee verschillende ambities: productie met 50% vlees van betere kwaliteit en meer respect voor dierenwelzijn en 50% vegetarische alternatieven, hybride producten of nieuwe vleesvrije concepten. De 100% staat synoniem voor samenwerking en transparantie over onder meer de herkomst van de dieren en de grondstoffen. Tenslotte werd het TV-promotiebudget van Aoste in 2020 volledig besteed aan het vegetarische en het hybride aanbod. 

 ---- Einde persbericht ----

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be