Nertsenkweker in Langemark stopt ermee!

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Nu zetten we door voor een totaalverbod op de pelsdierhouderij in Vlaanderen!”

 

Eind februari voerde GAIA samen met dierenrechtenorganisaties Animal Rights, Bite Back, Stop Dierenmishandeling en Animaux en Péril een protestactie voor de sluiting van de pesldierkwekerij in Langemark.  Undercoverbeelden van Animal Rights toonden verwaarloosde, gewonde en krijsende nertsen in de voormalige steenbakkerij in Langemark.

De kwekerij in Langemark kreeg eind 2012 nog een milieuvergunning van bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) om uit te breiden, ondanks het bezwaar dat GAIA tegen de aanvraag indiende samen met de buurtbewoners, en ondanks de weigering door de Raad van State.

Een enquête van onderzoeksbureau IPSOS in 2015 toont aan dat 85% van de Vlamingen vindt dat er een definitief verbod moet komen op het kweken van pelsdieren voor bont.

“Alweer één kwekerij minder”, onderstreept Michel Vandenbosch.

Net zoals de CD&V al eerder deed, wijst GAIA er op dat er in Vlaanderen geen draagvlak meer bestaat voor het vergassen van nertsen voor bont.

GAIA zet de strijd door voor een totaalverbod op de pelsdierhouderij in Vlaanderen.  Nu nertsenkweker Coffyn de handdoek in de ring gooit, telt Vlaanderen nog 16 nertsenkwekerijen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

[email protected]

www.gaia.be