PAARDENKOETSEN BRUGGE: GAIA ZET DE PUNTJES OP DE I

GAIA wenst zijn standpunt te verduidelijken met betrekking tot de paardenkoetsen zodat daar zeker geen misverstanden over bestaan. GAIA is nooit voorstander van paardenkoetsen geweest en al zeker niet in een stedelijke omgeving met druk verkeer anno 2019, hetgeen niet te onderschatten veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. GAIA schaart zich dan ook achter de beslissing van het Gentse stadsbestuur om geen paardenkoetsen meer toe te laten. 

GAIA wijst erop dat het reglement dat GAIA met het Brugse stadsbestuur en de koetsiers opstelde, dateert van ruim 20 jaar geleden. “Maar het is niet omdat GAIA toen betrokken was bij het opstellen van dat reglement dat men daaruit mag afleiden dat wij voor het in stand houden van ritjes met paardenkoetsen gewonnen zijn”, benadrukt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “GAIA was daar toen in het belang van het welzijn van de paarden toe bereid aangezien het stadsbestuur koste wat het kost paardenkoetsen wilde blijven toelaten en een reglement in die omstandigheden de meest haalbare optie bleek. De ideale optie echter is en blijft voor GAIA geen paardenkoetsen, zoals Gent heeft beslist. Vergeet niet: intussen zijn we 20 jaar verder en zijn de geesten gerijpt: paardenkoetsen zijn folklore die 200 jaar geleden misschien nog te begrijpen waren maar in onze hedendaagse drukke steden, zijn paardenkoetsen niet meer op hun plaats."

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be