PERSBERICHT // FAVV EIST 5.000 EURO PER UUR DAT LEE NIET AFGEGEVEN WORDT: DE WAANZIN VER VOORBIJ

Michel Vandenbosch: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ongezien, ongehoord, puur machtsvertoon!"

Brussel, 14 mei 2020 – Het Federaal Voedselagentschap stopt hun heksenjacht naar katje Lee niet. Morgen om 11 uur voor de Nederlandstalige Rechtbank van Eerste Aanleg in Antwerpen eist het FAVV in kortgeding maar liefst 5.000 euro per uur dat Lee niet afgegeven wordt. “In al mijn jaren als kopman van GAIA heb ik nog maar zelden zo een degoutante houding meegemaakt”, zegt Vandenbosch. “Ik kan het amper geloven hoe ver ze gaan in hun heksenjacht. Ze willen zich bewijzen door het doden van één onschuldig en weerloos katje. Wat ze hiermee vooral bewijzen, is dat het voor hen enkel gaat om een machtsspel waarbij het leven van Lee in hun ogen waardeloos is.” GAIA stapt mee in de rechtszaak ter ondersteuning van Selena Ali.  Alsof dit allemaal niet nog niet erg genoeg is, eist het FAVV dat mevrouw Selena Ali nooit nog communiceert over Lee. Doet ze dat wel, eist het FAVV 1.000 euro per overtreding. “Het FAVV gaat dus nog verder in hun machtsvertoon door te eisen dat het recht op vrijheid van meningsuiting in de vuilbak wordt gegooid om toch maar een weerloos katje te doden.”

Twee maten, twee gewichten
GAIA hekelt het wegen met twee maten en twee gewichten door het FAVV. Michel Vandenbosch: ”Met de regelmaat van een klok worden te jonge pups met uiterst zwakke immuniteit en effectief hoog risico op rabiës en andere aandoeningen - niet zelden in bedenkelijke transportomstandigheden - uit Oost-Europa ingevoerd door broodfokkers en dito hondenhandelaars. Maar die laat het FAVV begaan. Daar ziet het FAVV niet of nauwelijks op toe. Datzelfde Voedselagentschap wil zich nu wel bewijzen met het doden van een katje, dat voor het FAVV nu een ware obsessie is geworden.” 

— Einde bericht

Meer informatie

Contact: 

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA: 0475 45 20 15

Ann De Greef, algemeen directeur van GAIA: 0477 53 42 02

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be