PERSBERICHT // Ook GAIA pro uitdoofbeleid voor Brugs dolfinarium

De dierenrechtenorganisatie GAIA staat achter het voornemen van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), die het houden van dolfijnen in gevangenschap niet langer wil toelaten. Voor het Brugse dolfinarium voorziet minister Weyts een uitdoofbeleid: geen nieuwe dolfijnen erbij, geen verdere kweek meer.

GAIA pleit al langer voor zo’n uitdoofbeleid. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Helemaal akkoord met de minister: de huidige situatie bevriezen tot het huidige bestand. En het houden van deze zelfbewuste zeezoogdieren wettelijk verbieden. De leefomstandigheden van de dolfijnen in Brugge zijn zeer ontoereikend en veel te beperkend voor deze dieren, vergeleken met het potentieel aan gedragsontplooïing dat een leven in de vrije oceaan biedt." 

--- Einde bericht --

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

[email protected]

www.gaia.be