PERSBERICHT TERUGKEER LEE NAAR PERU // “WIE EEN LEVEN REDT, REDT EEN HELE WERELD”

Vanmorgen begon de terugreis van kat Lee naar Peru. Er werd een compromis gevonden met het FAVV: Lee zal de resterende wachttijd na zijn rabiësvaccin in Peru uitzitten. Hij zal daar in een gastgezin verblijven. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) wilde het dier laten euthanaseren maar op 5 juni vernietigde de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen het euthanasiebevel. GAIA was burgerlijke partij in die rechtszaak ter ondersteuning van Selena Ali en Lee.

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA: “Uiteraard is GAIA blij dat kater Lee nu op weg is naar Peru. Er was geen andere manier om zijn leven naar best vermogen te sparen. En ik dank iedereen die Lee is blijven steunen. Ik denk aan een Joods gezegde: “Wie een leven redt, redt een hele wereld”. Dat gaat niet alleen op voor mensenlevens.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be