Skip to Content
HERINNERING PERSUITNODIGING / Dieren reiken diploma uit aan staatssecretaris Debaets

HERINNERING PERSUITNODIGING / Dieren reiken diploma uit aan staatssecretaris Debaets

Wanneer en waar? 
Dinsdag 26 maart om 14.30 uur: overhandiging eindrapport staatssecretaris Bianca Debaets: Sint-Lazaruslaan 10, 1210 Sint-Joost-ten-Node (afspraak voor het gebouw, rapport zal worden uitgereikt in de Kruidtuin / le jardin Botanique)

Praktische informatie? 
Kim Vandenbroucke, communicatieverantwoordelijke: 0489 63 09 99 

Wat?
In echte ‘graduation’ stijl krijgt Brussels staatssecretaris van Dierenwelzijn Bianca Debaets haar diploma of eindrapport (met haar resultaat gequoteerd op 20 punten) overhandigd van GAIA-directeur Ann De Greef en -voorzitter Michel Vandenbosch. In aanwezigheid van de echte juryleden: dieren.

In 2014 werd in België Dierenwelzijn geregionaliseerd (scheiding van Landbouw gebeurde in 1999). Voor de allereerste keer kreeg elke regio een volwaardige minister (staatssecretaris in Brussel) van Dierenwelzijn. 

Het einde van de politieke legislatuur 2014-2019 is inmiddels in zicht en een eindevaluatie van het dierenwelzijnsbeleid in elke regio dringt zich op. Hoe scoort Brussels staatssecretaris Bianca Debaets?

PS Begin 2017 kregen de drie ministers van Dierenwelzijn al een tussentijds rapport van GAIA (https://www.gaia.be/nl/nieuws/tussentijds-rapport-van-gaia-voor-ministers-van-dierenwelzijn). 

PS 2 Ook Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) en Waals minister van Dierenwelzijn Carlo Di Antonio (cdH) krijgen op 26 maart hun eindrapport. 

--- Einde van het bericht ---

Meer informatie/intervieuws/quotes:  

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA : 0475 45 20 15 

Ann De Greef, directeur van GAIA: 0477 53 42 02

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 50.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.


GAIA
Galerie Ravensteingalerij 27 - 1000 Brussels