PERSUITNODIGING // PLEIDOOIEN IN RECHTSZAAK TEGEN SLACHTHUIS TIELT

Wanneer?

Maandag 25 november om 8.45 uur

Stil protest door GAIA en Animal Rights vanaf 8.30 uur op de Grote Markt in Ieper  

Waar? 

Correctionele rechtbank Ieper, Grote Markt 1

Wat? 

Op maandag 25 november worden de pleidooien gehouden in de rechtszaak tegen het Tieltse slachthuis Debra-Meat en zijn zaakvoerder Thomas De Roover De Brauwer. De gedelegeerd bestuurder én de vennootschap achter het slachthuis in Tielt moeten zich verantwoorden voor inbreuken op de wetgeving inzake dierenwelzijn, de hygiëne (salmonella) en de volksgezondheid.

Het waren undercoverbeelden van Animal Rights die de wantoestanden in het slachthuis aan het licht brachten. Op die beelden is te zien hoe varkens geslagen en geschopt worden, met kettingen rond de poten uit een vrachtwagen worden gesleept, … . Op 26 april 2017 diende GAIA samen met Animal Rights een strafklacht in. Later sloot de Blauwe Wereldketen zich bij die klacht aan. Eind 2018 besloot het parket van Ieper de zaakvoerder en het slachthuis te vervolgen. Ter zitting (februari 2019) stelden GAIA, Animal Rights en de Blauwe Wereldketen zich burgerlijke partij.

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA: “De aangeklaagde wreedheden mogen niet straffeloos blijven. De dierenwelzijnswet is geen vodje papier.”

Meer informatie

Contact: 

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA: 0475 45 20 15

Meester Anthony Godfroid, advocaat van GAIA: 0494 75 31 71 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be