PERSUITNODIGING - Actie pro verbod onverdoofd slachten Brussels gewest

Op donderdag 14 oktober voert GAIA actie voor verplichte verdoving bij het slachten van dieren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. GAIA dringt er bij de Brusselse regering op aan om het voorstel van ordonnantie van Minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (DéFI) te aanvaarden. 

De dierenrechtenorganisatie eist een verbod op onverdoofd slachten dat morgen eindelijk op de tafel van de Brusselse ministerraad wordt gelegd. 

Waar: het Huis van de Brusselse regering of het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (afhankelijk van preciezere informatie die nog volgt). 

Wanneer: Donderdag 14 oktober (ook het exacte tijdstip volgt nog). 

Nu donderdag zal Brussels minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt tijdens de Brusselse ministerraad een voorstel van ordonnantie voorleggen aan de regering om onverdoofd slachten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te verbieden, ook in het kader van religieuze rituelen.

Juist evenwicht

In navolging van het Europese Hof van Justitie heeft ook het Belgisch Grondwettelijk Hof in zijn eindarrest van 30 september geoordeeld dat het verbod op onverdoofd slachten in Vlaanderen en Wallonië niet in strijd is met het Europees recht noch met het recht op godsdienstvrijheid. Het verbod heeft het juiste evenwicht gevonden tussen het recht op vrijheid van godsdienst en het belang van dierenwelzijn. 

Geen excuses meer

Voor GAIA is er geen geldige reden meer om onverdoofd slachten niet te verbieden. In Vlaanderen en Wallonië bestaat dit verbod al, dit moet ook in Brussel het geval worden. Geen excuses meer! Een delegatie van GAIA-actievoerders zal er bij de regeringsleden op aandringen het ontwerp van ordonnantie van de minister van Dierenwelzijn te steunen. Dit project heeft tot doel het onverdoofd slachten ook in het Brusselse gewest eindelijk te verbieden, zonder uitzondering voor religieuze rituelen. 

Contact

Voorzitter GAIA, Michel Vandenbosch: 0475 45 20 15

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be