Persuitnodiging - GAIA voert actie voor verbod op onverdoofd slachten in Brussel

Waar? Op het kruispunt van de Belliardstraat en de Regentlaan.

Wanneer? Donderdag 21 oktober 2021, om 9u30.

Morgen zal GAIA opnieuw actievoeren in Brussel, deze keer vergezeld van een delegatie van drie andere verenigingen: Help Animals, Het Blauwe Kruis van België en Conseil National de la protection Animale. 

De actievoerders trekken als schapen en runderen de straat op met spandoeken en actiepanelen, die de pijn en het leed van onverdoofd geslachte dieren aanklagen en de regeringsleden hekelen die zich tegen een verbod kanten. 

Zo wil GAIA er bij de Brusselse regeringsleden op aandringen om het ontwerp van ordonnantie van Brussels minister van dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi) te aanvaarden. Morgen legt Clerfayt zijn voorstel om onverdoofd slachten te verbieden naar verluidt opnieuw op de regeringstafel.

Contact: Michel Vandenbosch, voorzitter GAIA, 0475 45 20 15

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be