Reactie GAIA op vermindering dierproeven in Brussel: "Goed begin en prioritaire doelstelling bereikt maar nog veel werk aan de winkel"

Vanaf 1 januari 2020 zijn proeven op honden, katten en primaten verboden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Met die beslissing ziet GAIA een van zijn prioritaire doelstellingen voor deze legislatuur bereikt. Maar van de oorspronkelijke doelstelling van 30% minder proefdieren in zijn totaliteit blijft weinig over.”

Naast het verbod op proeven op honden, katten en primaten zal het in het Hoofdstedelijk Gewest vanaf 1 januari 2025 verboden zijn om dieren te gebruiken in het kader van opleidingen en voor veiligheidstests, tenzij er geen alternatief bestaat en de tests absoluut noodzakelijk zijn. Voor het toegepast onderzoek – dat 11% van het totale aantal proefdieren beslaat - is beslist om naar een vermindering van 20% te gaan tegen 2025. “Maar eerder kondigde de regering aan om het totale aantal proefdieren te verminderen met 30%. Hoe dan ook: dit is een goed begin. Maar daar mag het zeker niet bij blijven.”

--- Einde bericht ---

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be