Resolutie Brussels parlement voor maximale duur veetransport van acht uur

GAIA vraagt Vlaams en Waals parlement om Brussels voorbeeld te volgen

Brussel, 20 september 2022 - Dierenrechtenorganisatie GAIA verwelkomt de unanieme instemming van het Brussels parlement met een voorstel van resolutie dat de maximale transporttijd van levende dieren tot acht uur wil beperken. ​

 

GAIA verwelkomt het initiatief van onafhankelijk Brussels parlementslid Victoria Austraet dat gesteund werd door fracties van meerderheid en oppositie.

 

GAIA vraagt nu dat ook het Vlaams en Waals parlement via een dergelijke resolutie hun respectieve regeringen oproepen om hetzelfde standpunt in te nemen, zodat België ter zake met één stem kan spreken bij de Europese Unie.

 

De resolutie roept de Brusselse regering op om bij de Europese onderhandelingen voor de nieuwe wetgeving voor het vervoer van dieren een maximale transporttijd voor levende dieren te bepleiten tot acht uur. De resolutie pleit er eveneens voor om de uitvoer van dieren bestemd voor consumptie buiten de EU te verbieden als in die landen niet dezelfde dierenwelzijnsnormen gelden.

 

Het Brussels parlement vraagt ook dat de Brusselse regering pleit voor de vervanging van het transport van levende dieren door het vervoer van karkassen.

 

Meer info:

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: 0475 45 20 15

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be