Schoenengigant Torfs gaat bontvrij!

Brussel, 4 april 2018. Schoenen Torfs, de familiale winkelketen met maar liefst 75 winkels in België en een webshop, stopt vanaf de wintercollectie 2018 met het gebruik van bont in hun collecties. Dat kondigen Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, en Ann De Greef, directeur van GAIA, aan in een gemeenschappelijk persbericht. “Onze lijst ‘Handelaars zonder bont’ wordt steeds langer”, aldus De Greef. “Het ethische engagement van Torfs zorgt ervoor dat duizenden dieren gespaard worden van een wrede dood enkel en alleen voor hun pels.”

Als lid van de internationale coalitie ‘Fur Free Alliance’, onderhandelt dierenrechtenorganisatie GAIA met grote kledingmerken om niet langer dierenbont te verkopen en het Fur Free Retailer (Handelaars zonder bont) programma te ondertekenen. En met succes zo blijkt want na onder meer JBC en Bershka onderschrijft nu ook Torfs het handelaars zonder bont programma. Directeur Ann De Greef reageert verheugd: “Opnieuw wordt duidelijk dat het perfect mogelijk is mode en ethiek te combineren”, adus De Greef. “Bont teert op het leed van pelsdieren en is dus nooit diervriendelijk. Het doden van wilde dieren zoals nertsen enkel voor hun vacht is niet meer van deze tijd: niet voor de consument en ook niet meer voor de modewereld.”

CEO Wouter Torfs: “Toen ik meer dan 30 jaar geleden in de schoenenretail begon te werken, waren laarsjes met konijnenbont heel populair. Dat lijkt vandaag ondenkbaar te zijn. Dat stemt mij hoopvol over de evolutie van ons collectief geweten.”

-- Einde bericht –

Meer informatie:

Contact: Ann De Greef, directeur van GAIA: 0477/53 42 02
Contact Listenup: Barbara Soens, 0496/59 09 24

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be