Slachthuis Tielt morgen weer open

GAIA en Animal Rights eisen absolute openheid over inhoud actieplan

Brussel, 5 april 2017 - De dierenrechtenorganisaties GAIA en Animal Rights nemen kennis van de aankondiging dat het varkensslachthuis in Tielt morgen de activiteiten opnieuw hervat. Dat besliste de Vlaamse overheid naar verluid op basis van een actieplan dat door de slachthuisverantwoordelijken is voorgelegd. Over de inhoud van dat actieplan is evenwel “nog niets bekend”.

GAIA en Animal Rights vragen aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts, volledige openheid over de maatregelen die het slachthuis genomen heeft om herhaling van de afschuwwekkende varkensmishandelingen te voorkomen. "Daar heeft de hele bevolking recht op”, reageren GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch en Animal Rights-voorzitter Nadine Lucas eensgezind. "Het gaat hier immers niet om incidentele gevallen maar over structurele wanpraktijken en die vergen structurele maatregelen", klinkt het bij Animal Rights en GAIA.

“Eerst zien en dan geloven”, onderstreept Michel Vandenbosch. “Gelet op de heersende mentaliteit van laksheid in dat slachthuis, heb ik er maar weinig vertrouwen in dat de bedrijfsleiding het dierenwelzijn werkelijk ter harte zal nemen.” “Gezien de plannen om de slachtcapaciteit uit te breiden met één miljoen dieren extra waarbij er om de zes seconden een dier zal geslacht worden, is het dierenwelzijn ons inziens verre van verzekerd”, vult Nadine Lucas aan.  

Een en ander belet echter niet dat de daders van de mishandelingen en de verantwoordelijken voor de aan het licht gebrachte wreedheden hun verdiende straf niet mogen ontlopen. Daarom precies dienden GAIA en Animal Rights klacht in bij het parket van Brugge.

——Einde persbericht——

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be