Sodexo schrapt foie gras van het menu

Ann De Greef: “Een primeur in de bedrijfswereld”

--- Gezamenlijk persbericht GAIA en Sodexo België --- 

Brussel, 23 december 2018 – Sodexo België haalt foie gras van het menu. Dat besliste het bedrijf na overleg met dierenrechtenorganisatie GAIA. “Dit is een heel krachtig signaal van Sodexo”, erkent GAIA-directeur Ann De Greef. “Ze zetten dierenwelzijn in deze kwestie op de eerste plaats, iets wat wij natuurlijk toejuichen.”

Sodexo België, onder meer bekend van dienstencheques, maaltijdcheques, catering in bedrijven, ziekenhuizen, scholen of rusthuizen, biedt geen foie gras meer aan. Een primeur in de bedrijfswereld volgens GAIA. “Eerder al schrapten het federaal, Brussels en Vlaams parlement foie gras van het menu maar op bedrijfsniveau is Sodexo de eerste”, zegt De Greef. Na het verbod op dwangvoederen voor foie gras in Vlaanderen dit jaar, is dit een nieuwe overwinning voor GAIA én voor de eenden en ganzen. “Dierenwelzijn wordt steeds belangrijker: voor de consument, voor de politieke wereld én voor de bedrijfswereld”, aldus De Greef. “Sodexo bewijst dat het kan.”

Sodexo is gekant tegen gedwongen voederen van dieren. “Het respect van dierenwelzijn ligt ons nauw aan het hart en maakt integraal deel uit van onze engagementen op vlak van Corporate Responsibility” zegt Florence Rossi, Corporate Responsibility Director Benelux. “Sinds meerdere jaren voeren wij een actief beleid om foie gras te stoppen en te vervangen door diervriendelijke alternatieven. Wij bieden vandaag de dag ook geen foie gras meer aan én het product bevindt zich niet meer in de aankoopcatalogus voor onze site managers.”

Sinds 2007 is Sodexo zeer actief bezig met een aantal concrete acties rond dierenwelzijn: zo heeft het bedrijf in 2008 de Good Egg Award gewonnen voor de volledige overstap op scharreleieren. Dit was een vrijwillige beslissing nog voor dit een échte trend in food werd én voor de huidige wetgeving hieromtrent. Daarnaast stopte het bedrijf volledig met aanbieden van vlees van chirurgisch gecastreerde varkens en kooikonijnen. De aanpak rond dierenwelzijn kadert volledig in de algemene politiek van Sodexo. Het bedrijf is tevens één van de medeoprichters van de Global Coalition for Animal Welfare (GWAC) in oktober 2018, een initiatief van de voedingsindustrie ter bevordering van het dierenwelzijn in de wereld.

--- Einde van het bericht ---

Meer informatie: 

Ann De Greef, directeur van GAIA: 0477 53 42 02

Hilde Eygemans, Brand & Communications Director Sodexo: 0475 30 96 96

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be