Twaalf honden geëvacueerd bij veroordeelde broodfokker

Brussel, 19 januari 2024 ​ - Vanmiddag omstreeks 12:30u werden de nog 12 resterende honden (11 pups en een moederdier) bij Dierenplezier (alias Puppy House, alias Happy Doggy) ​ geëvacueerd door het Animal Disaster Team (ADT), dat enkele maanden geleden werd opgericht door GAIA. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch nam persoonlijk deel aan de evacuatie.

Daarmee valt na 10 jaar strijd het doek over deze beruchte hondenhandel, die in oktober 2023 nog veroordeeld werd wegens dierenmishandeling door het Antwerpse Hof van beroep en onlangs het faillissement had aangegeven.

Het is de curator die de hulp van GAIA heeft ingeroepen om voor de honden een goed onderkomen te vinden. 

Levende puppy’s in afvalcontainer

De eerste strafklachten tegen de zaakvoerders, mijnheer Clerckx en zijn echtgenote, werden door GAIA neergelegd in 2014. Beiden werden op 18 oktober 2023 veroordeeld voor dierenmishandeling door het Hof van Beroep van Antwerpen. En terecht, want wie levende puppy’s in de afvalcontainer gooit, moet een halt toegeroepen worden. Het is dan ook een goede zaak dat er geen honden meer verkocht zullen worden op het voormalige adres van Puppy House in Boechout.

Het einde van een lange en moeizame strijd

De strijd tegen de malafide handelaars uit Boechout, die GAIA sinds 2014 voerde, was allesbehalve makkelijk. De bevoegde instanties slaagden er niet altijd in om de ernst van de situatie in te schatten. Het is uiteindelijk dankzij de moedige getuigenissen van ex-personeelsleden dat het Hof van Beroep van Antwerpen Clerckx en zijn echtgenote op 18 oktober 2023 veroordeelde wegens dierenmishandeling en hen strenge straffen oplegde. 

Michel Vandenbosch besluit: “Onze lange strijd tegen deze handelaar, die op grote schaal zieke pups uit Oost-Europa invoerde, is dan toch niet voor niets geweest.”

Meer informatie

Michel Vandenbosch, voorzitter GAIA: 0475 45 20 15

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be