Verjaardagswensen van Tom en Lore Boonen voor Ben Weyts: “Gelukkige verjaardag, mijnheer de minister. Maak werk van verplichte kattensterilisatie.”

Tom Boonen en vrouw Lore steunen met zelf gemaakt filmpje GAIA-campagne tegen dumpen van ongewenste katten

Tom Boonen en zijn vrouw Lore maakten zelf een korte videoboodschap waarin ze de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts, die morgen 46 jaar wordt, een gelukkige verjaardag wensen. In het filmpje vragen ze de minister werk te maken van een wet die de sterilisatie van huiskatten verplicht. Zo steunen ze de campagne van de dierenrechtenorganisatie GAIA, die al jaren pleit voor wettelijk verplichte sterilisatie en castratie van de huiskatten.

Zo’n wet is een noodzakelijke maatregel om de overpopulatie ongewenste katten tegen te gaan. Kittens worden massaal gedumpt in de asielen of op  of straat, waar ze zwerfkatten worden, die allerlei overlast teweegbrengen of besmettelijk ziek raken. Nu is alleen wie kittens wil weggeven of verkopen wettelijk verplicht die kittens te steriliseren. Maar voor de de ouderdieren geldt die verplichting niet, zodat er steeds nieuwe kittens geboren worden, waar mensen zich van willen ontdoen.

De kraan moet aan de bron dichtgedraaid worden. Wie een kat houdt, moet zijn huisdier onvruchtbaar laten maken. Dat moet als een noodzakelijke preventieve zorgplicht begrepen worden. Zoniet zit men twee tot drie keer per jaar opgezadeld met 6 kittens, die uiteindelijk in het asiel of elders gedumpt worden. Sterilisatie beschermt katten ook tegen baarmoederkanker.

Zonder wettelijke stok achter de deur hebben sensibiliseringscampagnes onvoldoende effect. Dat beseffen ook Tom Boonen en zijn vrouw Lore zeer goed: “Elk jaar worden in alle asielen duizenden katten gedumpt en ingeslapen gewoon omdat we de natuur zijn gang laten gaan. Daarom moet de minister snel werk maken van verplichte sterilisatie en steunen wij de campagne van GAIA.”

Tom en Lore hebben zelf twee katten: Arno (gecastreerd) en Nieke (gesteriliseerd). Tom zorgde er ook voor dat vier straat- of zwerfkatten een goeie thuis vonden. 

- Einde bericht  -

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be