Versace stopt met bont te gebruiken

Free Alliance, een internationale coalitie van 40 dierenorganisaties die ijveren voor een bontvrije wereld en die in België vertegenwoordigd wordt door GAIA, reageert verheugd op de aankondiging dat Versace bontvrij gaat.

Donatella Versace, de vrouw achter het bekende luxe modemerk Versace, kondigde in een interview aan dat ze niet langer bont zal gebruiken in haar ontwerpen. “Bont? Daar stop ik mee. Ik wil geen dieren doden om mode te maken. Het voelt niet goed aan”, aldus Donatella Versace in The Economist's 1843.

GAIA-directeur Ann De Greef reageert bijzonder enthousiast. “Bont is niet meer van deze tijd. Het is een product dat teert op de ellende van pelsdieren en kan nooit diervriendelijk zijn. Dat een bekend en populair modemerk als Versace verklaart geen bont meer te gebruiken: dat is alweer een grote stap vooruit!”, aldus De Greef.

De dierenrechtenorganisatie hoopt wel dat het niet enkel bij een statement blijft maar dat het modehuis Versace zich ook aansluit bij het Internationale Fur Free Retailer Program dat in België gepromoot wordt door GAIA met zijn bontvrije lijst www.handelaarszonderbont.be. “Als ze het echt menen, sluiten ze zich aan bij het bontvrije programma”, aldus De Greef. “Daarmee zouden ze het voorbeeld volgen van talrijke andere merken zoals Hugo Boss en Michael Kors.”

--Einde bericht—

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be