Vordering GAIA tegen FAVV-erkenning Antwerps pop-up slachthuis voor onverdoofd slachten in kortgeding afgewezen door Raad van State maar GAIA geeft niet op

“Slag verloren maar strijd niet gestreden!”

De Raad van State heeft gisterenavond laat de vordering verworpen, die GAIA in een procedure van uiterst dringende noodzakelijkheid in kortgeding aanspande tot schorsing van de erkenning die het FAVV verleende aan het Antwerpse pop-up ‘slachthuis’ voor onverdoofd slachten tijdens het islamitische offerfeest. “We hebben een slag verloren maar het arrest van de Raad van State heeft ons hoe dan ook flink wijzer gemaakt”, reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “De strijd is dan ook lang niet gestreden”, laat Michel Vandenbosch weten. “We zullen ons met onze raadsmannen beraden over verdere stappen ten gronde, die ertoe moeten leiden dat er volgend jaar in de Lange Lobroekstraat (Slachthuislaan) in Antwerpen  geen schapen meer onverdoofd ritueel geslacht worden.” De kans is dan ook groot dat aan deze zaak nog een staart komt.

- Einde bericht -

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be