ZEB ZEGT RESOLUUT ‘NEE!’ TEGEN BONT MET TOETREDING TOT GAIA’S HANDELAARS ZONDER BONT PROGRAMMA

MERCHTEM, 4 Mei 2021 Fashion Society, de overkoepelende vennootschap van ZEB, ZEB For Stars, The Fashion Store en PointCarré, stopt voorgoed met de verkoop van bont in haar winkels. Dat kondigen Luc Van Mol, CEO van de groep, en Ann De Greef, directeur van GAIA aan. Als lid van de internationale coalitie ‘Fur Free Alliance’ moedigt dierenrechtenorganisatie GAIA kledingmerken aan niet langer dierenbont te verkopen en mee te stappen in het ‘Handelaars zonder Bont programma’.

Met de ondertekening van het programma neemt modeketen ZEB een duidelijk standpunt in tegen bont. “Dierenleed is anno 2021 echt not done in de modewereld”, licht Luc van Mol toe. “10 jaar geleden schrapten we bont al uit ons aanbod, maar met de toetreding tot ’Handelaars zonder Bont’ zeggen we officieel ‘nee’ tegen bont en willen we ook een statement maken tegenover de mode-industrie wereldwijd. Al vormen we slechts een schakel in het geheel, we zijn ervan overtuigd dat wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt, we grote veranderingen in gang kunnen zetten.”

Ook de ambassadeurs van ZEB - Astrid Coppens, Eline De Munck, Tom Waes en Mario del Rio - zetten mee hun schouders onder het programma en verbannen bont voorgoed. “Door onze krachten te bundelen met die van onze ambassadeurs, willen we een belangrijk maatschappelijk thema aansnijden en zoveel mogelijk mensen overtuigen dat bont echt niet meer van deze tijd is”, besluit Luc van Mol.

GAIA directeur Ann De Greef reageert verheugd: “Opnieuw wordt duidelijk dat het perfect mogelijk is mode en ethiek te combineren”, adus De Greef. “Bont teert op het leed van pelsdieren en is dus nooit diervriendelijk. Het doden van wilde dieren zoals nertsen enkel voor hun vacht is niet meer van deze tijd: niet voor de consument en ook niet meer voor de modewereld.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over GAIA

GAIA, of Global Action in the Interest of Animals, verenigt verdedigers voor dierenwelzijn en ijvert voor dierenrechten in België. GAIA werd in 1992 opgericht en heeft meer dan 80.000 leden en aanhangers. GAIA stelt de wreedheid en het dierenmisbruik aan de kaak door onderzoek en actieve, vreedzame campagnes.

 

Neem contact op met

Hopstraat 43 - Rue du Houblon 43 1000 Brussels

02 245 29 50

press@gaia.be

www.gaia.be